Вучевић После 19 година уклањамо ожиљке са лица настале НАТО бомбардовањем

Субота, 18. август 2018, 22:53h извор:Новосадска ТВ

Волео бих да се у нашем језику реч избеглица не користи у пежоративном смислу. Сви становници Новог Сада су Новосађани и желим да буду равноправни. Ако већ не можемо да исправимо велике неправде нанесене тим људима деведесетих година,

онда се потрудимо да тим људима упрличимо стандарде живота достојне 21. века, казао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у интервјуу за лист „Српско коло“.

Одговарајући на питање у вези са темпом изградње станова за избеглице у Ветернику и Футогу, Вучевић је за тај лист навео да је предвиђени рок за завршетак радова на објектима у Улици војводе Бојовића у Ветернику крај 2019. године. Додао је да очекује да ће најкасније почетком 2020. године 276 протераних породица добити свој кров над главом, уз назнаку да се припрема и почетак изградње 152 стамбене јединице у Футогу за исту намену.

Фото: Новосадска ТВ

Градоначелник Новог Сада је том приликом оценио да је целокупна новосадска администрација поносна на све оно што је променило, не само урабанистичку слику Новог Сада, већ и квалитет живота свих Новосађана.

Коначно ћемо са лепог лица града скинути ожиљке старе 19 година, које носи од НАТО агресије, казао је Вучевић осврнувши се на најављено пуштање у функцију новог моста на месту старог Жежељевог и радове на изградњи новог објекта зграде Радио – телевизије Војводине.

Вучевић је нагласио за лист „Српско коло“ да је Нови Сад добио једну од најсавременијих зграда Хитне помоћи у региону, као и да се завршава изградња Музичко – балетске школе. Он је додао да је у току и реализација пројекта изградње културног дистрикта у некадашњој старој фабрици у такозваној Кинеској четврти.

Између осталог, Вучевић је оценио и да се у Новом Саду гради највећи тржни центар у региону, као и ексклузивни пословно – стамбени објекат, односно Пупинова палата, те да се, инфраструктурно гледано, равномерно опремају сви делови Града Новог Сада.

 

19 августа, 2018

Повезане објаве