ВУЧИЋ: Нема бојазни да потпишем било какав документ у којем стоји признање

ВУЧИЋ: Нема бојазни да потпишем било какав документ у којем стоји признање

ВУЧИЋ: Нема бојазни да потпишем било какав документ у којем стоји признање

Представници Београда и Приштине разговарају у Белој кући. Састанци ће се одржавати током наредна два дана. Иако је најављено да ће тема бити економска сарадња и повезивање кроз заједничке пројекте, министар финансија Синиша Мали је рекао да је на сто стављен „никад гори папир“ и да једна од тачака подразумева међусобно признање. Додао је да се борба наставља. Вучић уочи састанка поручио: „Предаја није опција“.21:49

„Нема бојазни да потпишем било какав документ у којем стоји признање“

„Нема бојазни да потпишем било какав документ у којем стоји признање независности Косова. Тачка! То сам јасно рекао и албанским и америчким саговорницима на састанку, гласно да јасније не може да буде“, рекао је председник.

Поручио је да нема никакве сумње да то више неће бити тема. 21:46

„Хвала домаћинима, не зна се да ли ће бити пријема на највишем нивоу“

Александар Вучић је рекао да је задовољан припремљеношћу делегације Београда и да је захвалан домаћинина који су желели да чују примедбе, упркос томе што много тога није било лако за Београд.

Истакао је да су били присутни сви људи из финансијског и економског сектора америчке владе, као и да је дошла Иванка Трамп која се није кратко задржала.

Како наводи, имали су и посебан састанак са Робертом О‘Брајаном и нико не можее да потврди да ли ће бити сусрета и пријема на највишем нивоу. Каже да то зависи од тога шта ће бити договорено током вечери и јутра.21:41

Вучић: Тачке у којој се говори о признању више нема

Људи из Трампове администрације су били фер, саслушали су нас и тачке у којој се говори о међусобном признању више нема у документима, рекао је председник Вучић у изјави новинарима.

21:28

Хоти: Нећемо о другим темама осим о признању

Нећемо разговарати о другим темама, осим о признању, поручио је косовски премијер Авдулах Хоти у кратком укључењу из Вашингтона за албанску телевизију Кљан Косова.20:38

У току друга рунда разговора, стигла Иванка Трамп

Почела је друга рунда разговора представника Београда и Приштине у Вашингтону. Састанку се прикључила саветница и ћерка америчког председника Иванка Трамп.

Извор: РТС; ТАНЈУГ

Нема Коментара

Поставите Коментар