Гради се нови нафтни терминал у Сремским Карловцима вредан 12 милиона евра

Гради се нови нафтни терминал у Сремским Карловцима вредан 12 милиона евра

Гради се нови нафтни терминал у Сремским Карловцима вредан 12 милиона евра

Голубица, УТОРАК 10.09.2019.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас, у Сремским Карловцима радове на изградњи новог нафтног терминала компаније „Naftachem d.o.o.“, и истакао да ова инвестиција показује да и наше домаће компаније послују врло успешно а да је наша дужност да их подржимо.

Реч је о инвестицији вредној 12 милиона евра. Ова компанија послује на тржишту 16 година и запошљава 250 радника.

„Ова инвестиција значајна је не само за Сремске Карловце већ и за целу Србију у делу транспорта и складиштења нафте. Покрајинска влада наставиће да подржава развој домаће привреде кроз механизме Развојне агеницје Војводине и у делу запошљавања и у делу набавке најсавременије опреме“, казао је председник Мировић.

Путем ових мера запослили смо око 3000 људи за протекле две године, додао је Мировић.

На овом месту налазила се мочвара, а данас, знањем и искуством радника градимо Нафтни терминал по највишим светским стандардима, у ком ћемо складиштити бензин и евро дизел за сопоствене потребе и потребе других мултинационалних компанија, истакао је директор „Naftachem d.o.o.“ Драго Папић.

Обиласку радова присуствовао је и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

АПВ // фото: Ђорђе Радивојевић

Нема Коментара

Поставите Коментар