Симбол Новог Сада у новом издању

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са потпредседником Владе и министром одбране Милошем Вучевићем присуствоваo свечаном отварању зграде „Vega IT Radnički“, некадашњег Радничког универзитета, чији је сада власник фирма „Vega Properties Radnički“ доо, иза које стоји глобална компанија „Vega IT“. Та компанија је крајем 2020. године купила зграду Радничког универзитета која је страдала у пожару 2000. године, на јавној лицитацији. Укупна вредност инвестиције износи 17 милиона евра, а објекат има 13 спратова и 6500 квадратних метара радног простора за додатних 550 запослених.

 

– Поносан сам што сам био део тима који је предводио тадашњи градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, у време када је зграда купљена. Након пуне две године од почетка веома захтевне реконструкције објекта, зграда Радничког универзитета званично је отворена и сада је то један од пословних објеката компаније „Vega IT“. Зграда јесте лепа споља и високо је функционална, али оно што је највредније јесте оно што се у њој налази и ко у њој ради. Почевши од два визионара, господина Поповића и господина Остојића, два бивша студента Факултета техничких наука која су удружила своја знања, способности и пријатељство и на том темељу створила ову више него успешну компанију, па до више стотина људи који раде у овој модерној фабрици ИТ знања и умећа. Нова енергија је дефинитивно стигла у наш град који је у протеклој деценији почео да се развија као никада у својој историји, а ова зграда је само још један видљив доказ тога – рекао је градоначелник Ђурић и додао да је Град током изградње ове паметне, зелене зграде, финансирао уређење око 500 квадратних метара платоа испред објекта.

Потпредседник Владе Милош Вучевић честитао је свима који су учествовали у пројекту реконструкције некадашњег Радничког универзитета.

– Као што је ова зграда била симбол тадашње индустријализације, образовног циклуса, јавног и социјалног живота, тако ће, верујем и сигуран сам, ова реконструисана, обновљена, суштински нова зграда исто бити симбол, не само једне приватне компаније и не само једног вида економије, него ће имати шири друштвени значај – рекао је министар Вучевић.

 

Повезане објаве