Почела пријава за 100.000 туристичких ваучера

Ред испред поште на Лиманској пијаци

На шалтерима пошта почела је пријава грађана за 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији. Вредност ваучера је двоструко већа и износи 10.000 динара. Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије поручује грађанима да се што пре пријаве за ваучере, јер је исти број прошле године подељен у рекордном року за десетак дана. Ваучери се могу искористити до 20. новембра.

Тренутно је пријављено преко 4.000 објеката на различитим дестинацима у Србији у којима грађани могу искористити 100.000 туристичких ваучера, чија је вредност повећана на 10.000 динара. Информације о туристичкој понуди су доступне на сајту Министарства туризма и омладине.

Ко све може да се пријави

Право на ваучере имају сви пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, студенти, лица старија од 65 година која не остварују право на пензију и запослени са примањима нижим од 80.000 динара.

Сеничић објашњава да запослени с потврдом о висини плате у последња три месеца из своје фирме и уз резервацију смештаја и личну карту могу аплицирати у свим поштама Србије.

Извор: rts.rs

Повезане објаве