Градоначелник посетио прву бебу рођену на Дан Града Новог Сада

Градоначелник посетио прву бебу рођену на Дан Града Новог Сада

Градоначелник посетио прву бебу рођену на Дан Града Новог Сада

Голубица, ПЕТАК 01.02.2019.

Прва беба рођена на 271. рођендан Града Новог Сада је Вељко.

Он је друго дете у породици Вишњић, тежак је 3, 680 kg, а дугачак 52 cm, речено је током посете градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића Клиници за гинекологију и акушерство КЦВ.

Одлуком Града Новог Сада о правима на финансијску подршку породици са децом, од прошле године, уведен је поклон за мајке беба које се роде 1. фебруара и то у износу од 200 000 динара по детету.

– Прве честитке поводом Дана Града Новог Сада упућене су нашим новим суграђанима, а како сам обавештен, данас је на свет дошло седам Новосађана. Овај поклон је израз солидарности и део мера пронаталитетне политике. Град је прошле године за све прворођене бебе, за бебе рођене првог дана нове године, на Дан Града и за сву трећерођену децу издвојио 71 милион динара, а ове године у те сврхе предвиђено је 78 милиона динара. Надамо се да ће бити још више беба, јер нема лепших вести од оних из Бетаније. Честитам свим суграђанима Дан Града, а наш Нови Сад не стари, већ је млад и пун енергије. Јуче су објављени званични подаци за 2018. годину, Град има 149 532 запослених што је за 7 200 више него 2017. а у односу на 2012. годину 20 000 више људи ради у Новом Саду. Такође, прошле године било је преко 450 000 ноћења страних и домаћих туриста у нашем граду што је за 85 000 више него 2017. Ове године желимо да пређемо цифру од 500 000 ноћења, посебно имајући у виду да смо Омладинска престоница Европе. Драго ми је што мере које смо предузимали претходних година дају резултате – нагласио је градоначелник Вучевић и додао да су на рођендан Новог Сада бесплатни јавни превоз, паркинг, базени и клизалишта за све грађане.

Директор Клиничког центра Војводине проф. др Петар Сланкаменац и управник Клинике за гинекологију и акушерство проф. др Тихомир Вејновић захвалили су се Граду Новом Саду на гесту који служи пронаталитету.

– У јануару 2019. рођено је 588 беба, док је прошле године рођено 50 беба мање, што значи да се наставља тренд позитивног природног прираштаја у Новом Саду, а овај поклон Града Новог Сада је симбол улагања у будућност – рекао је проф. др Тихомир Вејновић.

 

 

 

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар