ГРАД АКТИВАН У РЕШАВАЊУ ПРОБЛЕМА РАДНИКА У ПРЕДУЗЕЋУ „ДЕС“.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић састали су се у Градској кући, у присуству Агенције за мирно решавање радних спорова, са директором предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „ДЕС“ Браниславом Костадиновићем, председником Скупштине Ненадом Роничевићем и представницима синдиката радника

Радници и директор ДЕС-а изнели су актуелне проблеме у којима се налази ово предузеће, а то су заостале плате, исплате здравственог и пензионог осигурања и путних трошкова.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је од велике важности, имајући у виду актуелну ситуацију у ДЕС-у, то што се министар Ђорђевић, са својим тимом прикључио решавању овог питања.

– Град помаже предузећу путем ангажовања на пословима и пружањем подршке. Радићемо на решавању проблема са којима се суочавају радници и предузеће у домену своје надлежности – истакао је градоначелник Вучевић.

Министар Ђорђевић истакао је да Министарство жели да помогне у решавању проблема са којим се сусрећу радници ДЕС-а, и да је управо са тим циљем организован овај заједнички састанак.

– Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ради све што је у нашој моћи како би решило актуелни проблем радника. Зато смо и ангажовали Агенцију за мирно решавање радних спорова, како бисмо до заједничког решења дошли у законском року – рекао је Ђорђевић.

Према речима министра, оваква предузећа морају имати подршку, и да је управо због тога организован овај састанак, како би радници ДЕС-а знали да ће Министарство наставити да води одговорну политику према њима.

Директор Републичке агенције за мирно решавање радних спорова Миле Радивојевић истакао је да се степен хуманизације друштва, између осталог, огледа и у односу према особама са инвалидитетом.

– Паралелно са поступком мирног решавања радног спора, данас је у Градској кући одржан састанак са представницима синдиката предузећа ДЕС које се налази у дугогодишњим проблемима за која, на жалост, не постоје једноставна решења. Имајући у виду да је поступак у току, морамо да будемо оптимисти. Овом приликом желим да пошаљем поруку, како радницима који су у штрајку, тако и онима који нису, да је држави изузетно важно да се овај поступак реши на начин који ће бити у потпуности са њиховим захтевима и који ће, на неки начин, решити све њихове индивидуалне проблеме – рекао је Миле Радивојевић.

Нови Сад, 3. август 2018. године

15 августа, 2018

Повезане објаве