РАЧУН ЈКП „СТАН“ ОДБЛОКИРАН, ДУГ ТРИ ПУТА МАЊИ

ДУГ ЈКП „СТАН“ ОДБЛОКИРАН, ДУГ ТРИ ПУТА МАЊИ

РАЧУН ЈКП „СТАН“ ОДБЛОКИРАН, ДУГ ТРИ ПУТА МАЊИ

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 15.07.2019.

На седници Скупштине града усвојене су измене урбанистичких планова, као и измене Одлуке о остваривању потреба и интереса младих.

Једна од тачака дневног реда био је и извештај о пословању ЈКП Новосадска топлана које је остварило добит од милијарду динара. Усвојен је и предлог о измени програма рада ЈКП Стан. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да је после после три године рачун овог предузећа одблокиран, а дугови знатно смањени.

– „Стан после више од три године више није у блокади, обустављен је предстечајни поступак јер ЈКП Стан више није у предстечајном поступку. Дуг који је био милијарду динара, колико смо затекли 2012 године, ми смо данас успели да смањимо на 270 милиона динара за кредит и још 30 милиона динара за позајмнице, што је укупно 300 милиона динара. Промењена је како и структура, тако и динамика дуга, промењени су термини отплате односно, временски интервали и ја сам поносан да смо потпуно преокренули ситуацију. Данас ЈКП „Стан дугује три пута мање него што је дуговао пре почетка мог мандата. Истовремено, ЈКП „Стан“ има 200 запослених мање и ми можемо рећи да данас видимо зелено светло,  зелени пут за ово предузеће. Зашто је то битно? Није питање бројки и статистике већ ЈКП „Стан“ може да одржава јавну расвету, обавља оне комуналне послове који су му поверени, да води рачуна о заставама државним, градским, покрајинским, да води рачуна о кандерама, да води рачуна и о стамбеним зградама са којима има закључен уговор о одржавању“, закључио је Вучевић и додао:

– „И још једна лепа вест. Данас ће бити усвојен извештај о пословању топлане, која ће у буджет Града уплатити преко 450 милиона динара из чега ћемо моћи даље да финансирамо друге активности и решавамо проблеме који су пред нама“

Треба рећи да је ЈКП „Топлана“ остварила приход од милијарду динара.

 

Извор: Голубица

 

 

 

Нема Коментара

Поставите Коментар