Зимске службе спремно дочекале снег

Голубица, СРЕДА, 28. НОВ 2018, ИЗВОР: Голубица

Екипе зимске службе ЈКП „Градско зеленило“ на терену

Екипе зимске службе ЈКП „Градско зеленило“ на терену чисте снег на мостовима, Кеју, аутобуским стајалиштима и градским парковима.

Зимска служба ЈКП „Пут“ искористила је мање снежне падавине да провери колико је исправна механизација.

Ангажовано је 19 екипа који су већином третирали саобраћајнице сољу. Зимска служба овог предузећа се тренутно налази у другом степену приправности.

Чистоћа спремно дочекала снег

Радници и механизација Зимске службе ЈКП „Чистоћа“ од ноћас су на улицама и спремно су дочекали прве снежне падавине у Новом Саду.

За дежурство у Зимској служби смо ангажовали 147 радника и 20 возила у три смене, да би улице у граду биле проходне за пешаке. У рад Зимске службе ЈКП “Чистоћа” укључена је и механизација састављена од комбинованих радних возила, трактора и великих отворених камиона. Екипе „Чистоће“ раде у центру Града Новог Сада, на прилазима пешачким прелазима и на формирању пешачких стаза у улицама које су обухваћене програмом нашег рада. Све површине које третира Зимска служба ЈКП „Чистоћа“ су проходне.

У возном парку су од ове године два нова возила – једно мултифункционално возило са расипачем и даском и мали бацач снега, које ће ове зиме уклањати снежнe падавинe без прекида на пешачким прилазима и прелазима, са тротоара код стајалишта аутобуса и пешачких стаза, радити на рашчишћавању центра Града Новог Сада и на формирању пешачких стаза у улицама које су обухваћене програмом нашег рада.

Со за чишћење улица распоређена је по спремиштима на главним раскрсницама у граду која се редовно допуњују.

Зимска служба ЈКП „Чистоћа“ је спремна и за обилније падавине. У зависности од временских прилика, организоваће се дежурства, што значи да ће наше екипе константно бити на терену и у приправности. Временске прилике тренутно не утичу на редован програм одржавања јавне хигијене у Новом Саду и приградским насељима, као ни на одношење смећа.

Зимска служба ЈКП „Чистоћа“ је у сталној координацији са осталим зимским службама новосадских јавно-комуналних предузећа.

Савет за наше суграђане је да не проводе превише времена напољу без преке потребе и да користе искључиво очишћене пешачке прелазе и у случају већих падавина – само формиране пешачке стазе.

 

Повезане објаве