КИСАЧ: “ГИТАРИЈАДA ВОЈВОДИНЕ“ ОД 28. ДО 30. ЈУНА

“ГИТАРИЈАДA ВОЈВОДИНЕ“ ОД 28. ДО 30. ЈУНА У КИСАЧУ

КИСАЧ: “ГИТАРИЈАДA ВОЈВОДИНЕ“ ОД 28. ДО 30. ЈУНА

Голубица, УТОРАК 18.06.2019.

Пета по реду “Гитаријада Војводине“ биће одржана у Кисачу од 28. до 30. јуна 2019. године, речено је на конференцији за новинаре у Градској кући. У ревијалном делу фестивала наступају велика имена наше рок сцене, па су тако за петак најављени  наступи Ритма нереда и Атомског склоништа, као и групе Немир, прошлогодишњег победника Гитаријаде, и бенда По кратком поступку. У суботу ће се представити музичар из Словачке Давид Колар са нешто другачијим звуком, затим новосадски Ахтунг бенд, талентовани деветогодишњи бубњар Петар Милутиновић, а онда следи концерт звезде вечери – Ју групе. Недеља је резрвисана за младе рок наде из Ниша бенд Хазел и Ђорђа Давида. Ове године у такмичарском делу наступиће 14 бендова који се боре за вредне награде, а победник ће, поред снимања сингла у Студију М, захваљујући повезивању “Гитаријаде Војводине“ са фестивалом “ЕГЗИТ“, наступити на OPENS Future Shock бини.

– С обзиром на то да је реч о озбиљном, добро организованом фестивалу, који постаје све запаженији и посећенији, Град му пружа пуну подршку и наставиће то да чини. Такође, веома је важно што се овај програм реализује у приградском насељу, и служи децентрализацији културе, што је један од приоритета ове Градске управе. Овакви садржаји, посебно добијају на значају у години када је Нови Сад Омладинска престоница Европе, и када се интензивно ради на реализацији пројекта Европска престоница културе 2021. године – нагласио је члан Градског већа за културу Далибор Рожић. YU grupa други пут наступа на Гитаријади и презентоваће свој најновији албум “Ево стојим ту“, а на бини ће се појавити у сталном саставу.

– Добро је да постоји манифестација која омогућава младим бендовима да се представе, јер они баш и немају прилике да покажу своје умеће. Ми смо за њих ту, да их подржимо, дамо савете, и шта год им је потребно, јер рок музика на младима остаје и опстаје – рекао је Драги Јелић из YU grupe .

ПР фестивала Милана Арњаш захвалила се Граду на подршци због које се, како је оценила, та манифестација развија и напредује, и изјавила да су ове године предузети значајни кораци на међународном плану.

– За наредну годину договорили смо сарадњу са два фестивала у Словачкој, у Кошицама и Братислави, као и са фестивалом “Бедем фест“ у Никшићу – истакла је Милана Арњаш.

“Гитаријада Војводине“ се одржава под покровитељством Града Новог Сада, партнери на пројекту су Фондација “Нови Сад 2021- Европска престоница културе“, ОПЕНС 2019 и ЕГЗИТ фестивал, а медијски покровитељ је РТВ Војводина.

 

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар