Кривичне пријаве за нелегалну градњу у Доситејевој у Новом Саду

Голубица, СУБОТА, 17. НОВ 2018, ИЗВОР: ТАНЈУГ ФОТО: Dnevnik.rs (Слободан Шушњевић)

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду поднели су кривичне пријаве против пет одговорних особа, осумњичених за извођење грађевинских радове у Доситејевој улици без грађевинске дозволе и противно техничким правилима, чиме су угрозили сигурност суседног стамбеног објекта и проузроковали велику материјалну штету.

Против двоје Новосађана, наводи се у полицијском саопштењу, власника (50) и одговорног лица у грађевинском предузећу (64), поднета је кривична пријава због постојања основа сумње да су учинили три кривична дела, грађење без грађевинске дозволе, непрописно и неправилно извођење грађевинских радова и тешка дела против опште сигурности.

За грађење без грађевинске дозволе кривична пријава терети још једног Новосађанина (29), а 35.годишњак из Новог Сада и 47.годишњи Сирижанин осумњичени су за тешко дело против опште сигурности.

Средином августа ове године зид куће у Доситејевој 11 у Новом Саду обрушио се, након што је инвеститор који гради зграду на суседној парцели почео да копа темељ.

Инвеститор је Стамбена задруга „Астра план“ чији је власник Милорад Живковић, овлашћени представнник Добрила Кнежевић, а извођач радова био је „Еуроинвест 021“, чији је власник и заступник Никола Савић. Станари порушене куће најпре су смештени у хотеле које им је обезбедио Град Нови Сад на месец дана, после чега су добили новац да изнајме стан на шест месеци.

Иако је одговорнима инспекција наложила да објекат у Доситејевој 11 санирају и врате га у првобитно стање, то до данас није учињено.

По налогу јавног тужиоца, сво петоро су, уз кривичну пријаву, приведени на саслушање Основном јавном тужилашту у Новом Саду, саопштила је полиција.

Повезане објаве