Мондолони: Молимо Вучића и српски народ за извињење

Мондолони: Молимо Вучића и српски народ за извињење

Мондолони: Молимо Вучића и српски народ за извињење

Голубица, НЕДЕЉА, 11. НОВ 2018, ИЗВОР: РТС/ТАНЈУГ

Амбасадор Француске у Београду Фредерик Мондолони је упутио извињење председнику Србије Александру Вучићу и српском народу због протокола и распореда седења на свечаности обележавања Дана победе у Паризу.

„Са Србијом смо веома блиски. Србија је у Првом светском рату изгубила скоро трећину становништва, 62 одсто мушке популације и Француска то не заборавља“, рекао је Мондолони гостујући на Првој.

Каже да не зна шта се тачно десило у Паризу пошто је он јуче присуствовао у Београду церемонији на Француском војном гробљу.

„Мало сам тужан, јер је требало јутрос да славимо нашу заједничку победу, уочи најављене посете француског председника Србији. Ово је на неки начин све то мало покварило за нас“, истакао је Мондолони.

Додао је да је реч о неспретности која је, како је оценио, за жаљење.

На питање како коментарише новинске наслове, попут једног да се Француска обрукала због тога, Мондолони је поновио да је то била грешка и неспретност за жаљење.

„И ја читам новине, то је била грешка за жаљење и молимо председника Вучића и српски народ за извињење“, поручио је Мондолони.

Распоред седења званица, шефова држава и влада, на свечаности у Паризу изазвао је не мало чуђење и негодовање многих званица, посебно због места које је добио Хашим Тачи – одмах иза руског председника Владимира Путина.

Вучић захвалио Мондолонију

Председник Србије Александар Вучић захвалио је амбасадору Француске у Србији Фредерику Мондолонију на дивним речима и поштовању које је показао према српским жртвама.

„Хвала амбасадору Мондолонију на дивним речима и поштовању које је показао према српским жртвама“, написао је Вучић на Твитеру.

„Србија ће на величанствен начин дочекати председника Макрона“, поручио је председник Вучић.

Амбасадор Француске у Београду Фредерик Мондолони је упутио данас извињење председнику Србије Александру Вучићу и српском народу због протокола и распореда седења на свечаности обележавања Дана победе у Паризу.

Нема Коментара

Поставите Коментар