Женска одборничка мрежа у посети Сигурној кући

Голубица, ПОНЕДЕЉАК, 10. ДЕЦ 2018, ИЗВОР: Голубица

Женска одборничка мрежа Скупштине Града Новог Сада још једном је показала да посвећује много пажење и бриге у погледу спречавања насиља у породици, али и било ког другог облика породичног насиља.

Представнице те мреже обишле су Сигурну женску кућу, уручивши корисницама, жртвама насиља у тој институцији бројне поклоне, а поводом обележања 10. децембра – Међународног дана људских права.

– Женска одборничка мрежа Скупштине Града Новог Сада желела је да на данашњи дан, Међународни дан људских права, посети сигурну женску кућу и уручи донацију. Пре свега, битно нам је да знају да нису саме и да у својој борби имају нашу подршку. Држава и Град Нови Сад, пре свега воде равномерно бригу о свим корисницама. Тако је прошле године у јулу месецу донет Закон о насиљу у породици и применом тог закона омогућено је пријављивање око 64.000 случајева насиља, колико их је и обрађено. Ово је доказ да су се жене охрабриле и пристале да напокон проговоре о насиљу – Изјавила је Мирјана Василић испред Женске одборничке мреже Скупштине Града Новог Сада.

Нови Сад ће покушати у наредном периоду изнаћи станове у којима ће моћи да бораве жене, након што истекне 6 месеци њиховог боравка у сигурној кући.

Повезане објаве