Нова опрема Дому здравља Нови Сад

Нова опрема Дому здравља Нови Сад

Нова опрема Дому здравља Нови Сад

Голубица, СРЕДА, 12.. ДЕЦ 2018, ИЗВОР: Голубица

Захваљујући улагању Града Новог Сада објекат “Јован Јовановић Змај“ Дома здравља Нови Сад добио је нову, савремену медицинску опрему. У циљу унапређивања капацитета примарне здравствене заштите Новосађана, путем ресорне градске управе набављени су ултразвучни апарат за РТГ дијагностику, дигитални мамограф, стоматолошкa столицa, апарат за ОПТ телерендген са ласерским медицинским штампачем, као и пет возила за Службу кућног лечења. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је тај објекат и том приликом нагласио да је Дом здравља Нови Сад једна од најбоље опремљених установа примарне здравствене заштите у Србији.

– Вредност ове опреме је око 40 милиона динара, а све радимо како би запослени имали што боље услове за рад на здравственој заштити грађана. Акценат увек стављамо на превентивне прегледе и Дом здравља је коначно добио мамограф првокласног квалитета који кошта 20 милиона динара.

Настављамо да подржавамо капиталне пројекте Дома здравља, а за следећу годину спремамо пројектовање новог објекта на Адицама. Дом здравља треба да испоручи пројекат у првој половини наредне године, а ми смо спремни да, ребалансом буџета, у другој половини 2019. обезбедимо средства за његову изградњу. Намера нам је да се отвори амбуланта и на Сајлову и да примарна здравствена заштита буде што приступачнија.

Пројекат комплетне реконструкције објекта “Лиман“ је у финалној фази, а реализује се преко Канцеларије за управљање јавним пројектима. То је инвестиција реда величине 400 милиона динара, и тако нешто није урађено 40 година. Такође спремни смо да пројекат реконструкције и надоградње објекта на Новом насељу такође кандидујемо код Канцеларије за управљање јавним пројектима – нагласио је Милош Вучевић.

Дом здравља води рачуна и о едукацији и стварању стручног кадра, па је преко 30 младих људи на специјализацији у тој установи, а примљени су и нови лекари који су факултет завршили са просечном оценом преко 9.

Нема Коментара

Поставите Коментар