НОВИ САД КАНДИДАТ ЗА ДОМАЋИНА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА У ПЛАНИНСКОМ БИЦИКЛИЗМУ 2021. ГОДИНЕ

НОВИ САД КАНДИДАТ ЗА ДОМАЋИНА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА У ПЛАНИНСКОМ БИЦИКЛИЗМУ 2021. ГОДИНЕ

НОВИ САД КАНДИДАТ ЗА ДОМАЋИНА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА У ПЛАНИНСКОМ БИЦИКЛИЗМУ 2021. ГОДИНЕ

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 25.11.2019.

радоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примили су у Градској кући генералног секретара Европске бициклистичке федерације Енрикеа дела Казу. Он је дошао у дводневну радну посету Новом Саду поводом кандидатуре Града за добијање Европског првенства у планинском бициклизму 2021. године.

– У претходне две године, Нови Сад и Петроварадинска тврђава су били домаћини најбољим бициклистима Европе и света у оквиру припремних такмичења која су обавезна у току кандидатуре. Задовољни смо што су Бициклистички клуб „Нови Сад“ и Бициклистички савез Србије добили највише оцене за организацију тих трка и што су тиме испуњени услови за добијање Европског првенства 2021. године. Та година је за нас значајна и због тога што је Нови Сад носилац престижне европске титуле за културу, а била би нам велика част да и ово такмичење доселимо те године у наш град. Ми смо надалеко познати као одлични домаћини манифестацијама и првенствима у разним областима, тако да не сумњамо да ћемо добити и ову прилику да покажемо своје капацитете и будемо домаћини бициклистима из целе Европе – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Генерални секретар Европске бициклистичке федерације Енрике дела Каза истакао је да је циљ његове посете да се упозна са представницима Града Новог Сада који је потенцијални домаћин такмичења. Он је током састанка представио бенефите за град уколико би угостио Европско првенство, из угла Европске бициклистичке федерације, и изразио жељу да подробније упозна Нови Сад, Петроварадинску тврђаву, и њихов историјат, културу, као и позиционираност и значај града у региону.

Председник БК „Нови Сад“ Немања Вајс нагласио је да је Нови Сад озбиљан кандидат за добијање Европског првенства на Петроварадинској тврђави и да се спроводе све радње како би кандидатура била валидна, а да се коначна одлука Европске бициклистичке федерације очекује до краја године.

Нема Коментара

Поставите Коментар