Нови Сад уложио 200 милиона динара у објекте социјалног становања

Нови Сад уложио 200 милиона динара у објекте социјалног становања

Нови Сад уложио 200 милиона динара у објекте социјалног становања

Голубица, ПЕТАК 03.05.2019.

радоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је градилиште стамбене зграде у Улици Момчила Тапавице на Новом насељу која је пројектована са наменом за социјално становање. За целокупан објекат, који чини шест ламела, пројектовано је укупно 173 стамбене јединице, а градоначелник је са сарадницима обишао објекат који се тренутно гради и припада шестој ламели у истој улици. У тој згради је предвиђено 27 стамбених јединица, од тога 15 једноипособних и 12 двоипособних станова.

– Намера Града јесте да појача интензитет подршке стамбеној изградњи, односно да у фокус нашег рада ставимо решавање стамбених потреба суграђана. Желимо да Град у оквиру својих надлежности и финансијских могућности, које су из године у годину боље, помогне у решавању стамбеног питања оним суграђанима којима њихова примања нису довољна да обезбеде место за живот кроз комерцијалне стамбене кредите или кроз редовну куповину. Из тог разлога, Град Нови Сад је из буџета ове године издвојио 140 милиона динара и усмерио их на Градску стамбену агенцију која је и носилац ових активности. Овде смо на градилишту прве од шест ламела, а вредност те инвестиције је 200 милиона динара, с обзиром на то ће Град дати још 60 милиона за последњу фазу градње. Поносан сам на овај пројекат где смо после доста година могли да ослободимо „заробљене“ паре које су се водиле на неким позицијама у буџету и које нису биле коришћене. Ми смо пронашли техничку могућност за преусмеравање средстава на стамбену изградњу, што ће обрадовати многе Новосађане који ће на овај начин моћи да нађу стан по ценама које су испод тржишних. Пред нама је усвајање Програма стамбене подршке, односно процес формирања Комисије која ће додељивати станове и продаја истих грађанима. То ће обезбедити јасне параметре у вези са тим ко ће моћи да конкурише и по којим ценама ћемо те станове продавати. Прва фаза изградње ове ламеле ће до краја ове године бити завршена, а до маја следеће године ће, надам се, зграда бити спремна за усељење – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Градоначелник је подсетио и на то да ће тај локалитет за око годину дана бити знатно другачији, с обзиром на то да је једна од највећих инвестиција спајање Новог насеља и Ветерника.

– Недалеко од ове зграде налази се где ће се наставити пробијање правца од Булевара Јована Дучића и спајање са Улицом Драгослава Срејовића у Ветернику, односно где ће бити нови улазно-излазни правац са западне стране у град са великом кружном раскрсницом и комплетним партерним уређењем овог блока. Осим тога, чека нас и проширење коловозне траке у Улици Драгослава Срејовића, која је једна од најфреквентнијих улица на Ветернику. Тиме ћемо растеретити саобраћање на магистралном путу према Бачкој Паланци, а верујем да ће целокупна инвестиција значајно допринети развоју овог дела града – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Објекат који гради „М Ентеријер Градња д.о.о.“ у Улици Момчила Тапавице бб, на парцели 731/7, К.О. Нови Сад 4, ће бити искључиво стамбене намене и састојаће се од приземља, четири спрата и поткровља. Укупна корисна површина објекта у тој ламели је 1.680 квадрата, од чега 1.138 квадрата представљају станови просечне квадратуре 48,89 метара квадратних.

 

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар