ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ НА САНАЦИЈИ КЛИЗИШТА У ЛЕДИНЦИМА

Нови Сад, 6. август 2018. године

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на санацији клизишта у Лединцима који обухватају израду потпорног зида, атмосферске канализације и санацију оштећене саобраћајнице дужине 405 метара и ширине шест метара. Наиме, услед појаве клизишта, јављала су се честа оштећења јединог приступног пута у Лединцима, што је угрожавало безбедност у одвијању саобраћаја, те се с тога приступило трајном и квалитетном решавању проблема клизишта у Слободарској улици.

-Један од приоритета житеља сремске стране града, односно из Лединаца и Старих Лединаца, јесте реконструкција пута ка Новим Лединцима који је био отежавајућ за коришћење годинама уназад због клизишта, тј. утицаја атмосферских падавина. То се негативно одражавало, не само на квалитет коловоза, већ и на питање безбедности учесника у саобраћају. На иницијативу Месне заједнице и одборника Скупштине града који долазе са ове територије, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је определила 35 400 000 динара за комплетну санацију, тј. реконструкцију пута. Истовремено се гради и потпорни зид, као и тротоар, тако да ће ова саобраћајница бити лепша и безбеднија, на радост свих људи који ће је користити. У овом делу града, у насељу Вучковац, биће постављена јавна расвета, а у питању су радови вредности шест милиона динара. Такође, у Старим Лединцима, преко пута цркве, Лединчани ће добити нови садржај и простор за јавно окупљање и манифестације. Након што смо направили најмлађима спортску школску салу, настављамо да улажемо у инфраструктуру, првенствено у водовод и канализацију – рекао је градоначелник и додао да ће и за насеље Боцке до краја године бити завршен пројекат за првих пет километара водоводне и канализационе мреже и да ће 2019. године почети реализација те вредне инвестиције.

У име МЗ „Лединци“ обратила се одборница Мирјана Василић која се захвалила градоначелнику на томе што се улаже у Лединце и континуирано испуњавају захтеви мештана, нагласивши да иако по габариту јесу мала месна заједница, имају велике планове и стреме константном напретку.

До сада је урађено измештање подземних инсталација, израда потпорног зида и атмосферска канализација са реконструкцијом коловозне конструкције. Дуж трасе новопројектоване атмосферске канализације испројектовано је двадесет армирано-бетонских канализационих ревизионих шахтова, а у току су припремни радови за асфалтирање коловоза и бетонирање пешачких стаза.

Из Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције најављују да је техничком документацијом потребно обезбедити јавно осветљење путног прилаза и саобраћајница у насељу Вучковац у Старим Лединцима. Дужина предметних саобраћајница је око 600 метара, а очекивано је да ће пројектом бити предвиђено постављање око 30 стубова јавног осветљења. Поред тога, Фондација „Нови Сад 2021-Европска престоница културе“ спровела је Урбанистичко-архитектонски конкурс за уређење урбаних џепова, малих јавних простора под називом „Нова места“. Циљ конкурса је био изналажење идејног решења за уређење урбаних џепова у четири месне заједнице у Новом Саду, а у МЗ „Стари Лединци“ награђене су Елена Јарамазовић и Марија Тодоровић.

15 августа, 2018

Повезане објаве