Нови Сад добио кључеве Омладинске престонице Европе

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 01.01.2019. Извор: РТВ

Нови Сад у 2019. годину ушао је као Омладинска престоница Европе, а ова престижна титула коју додељује Европски омладински форум, биће прослављена у суботу, 26. јануара. Свечаност почиње церемонијом отварања у новосадској Синагоги, на којој се очекује присуство државног врха Србије и бројних европских званица, након чега се велика прослава наставља уз журку у Великој сали СПЕНС-а на којој ће наступити престижне светске, регионалне и домаће музичке звезде.

На велику журку отварања Омладинске престонице Европе долази једна од најактуелнијих звезда нове генерације, JAX JONES, вишеструко номинован за престижне BRIT и Греми награде. Поред што је однедавно ушао у престижни круг извођача са преко милијарду прегледа на најпопуларнијем видео сервису YouTube, његови хитови „You Don’t Know Me“, „Breathe“, „Ring, Ring“ и бројни други, не силазе са радијских таласа широм Европе, од којих је најновији „Play“, издат у сарадњи са групом Years&Years.

Њему ће се придружити и суперпопуларни француски DJ дуо OFENBACH, који су изазвали еуфорију на светској сцени нумерама „Be Mine“, „Party“ и „Katchi“, али и успешни турски DJ и продуцент MAHMUT ORHAN који је светску славу стекао са мега хитовима „Feel“, „Save Me“ и „6 Days“ који броје преко 550 милиона Youtube прегледа!

Све три међународне звезде поред наступа на великим фестивалима широм света, остали су у сећању домаће публике и по еуфорији коју су изазвали на главној бини EXIT фестивала пред више десетина хиљада људи! На овој манифестацији наступиће и један од најважнијих рок састава на овим просторима, VAN GOGH, чији распродати концерти у највећим спортским дворанама у земљи, најбоље говоре о њиховом репертоару хитова у последњих тридесет година. У Велику салу СПЕНС-а долазе и београдски кантаутор који је освојио срца широм региона, MARKO LOUIS, као и сарајевски састав познат по енергичним музичким наступима и бритким текстовима, ХЕЛЕМ НЕЈСЕ.

„Са изразитим задовољством и поносом најављујемо међународну манифестацију са којом ће Нови Сад у великом стилу започети обележавање титуле Омладинске престонице Европе. Ове године кроз наше програме прошло је преко 75 хиљада младих људи, а наредне године нас очекује богат програм који ће обухвати преко пола милиона младих људи из читаве Европе“, изјавио је координатор ОПЕНС-а,  Вукашин Гроздановић.

Повезане објаве