Србија гостује Грчкој у веома важном мечу квалификација

ЧЕТВРТАК, 13. СЕП 2018 Извор: РТС

Тим Александра Ђорђевића налази се у ситуацији да мора против до сада непоражених Грка да тражи победу која ће га оставити у трци за пласман на СП.

„Орлови“ тренутно заузимају треће место у групи Л са скором 4-2, иза Немачке и Грчке (обе селекције имају 6-0), а испред Израела (3-3), Грузије и Естоније (2-4).

„Највећа опасност прети од сигурно од њиховог искуства и дугогодишњег заједничког играња. Враћају се на Крит, на то морамо да будемо спремни. Бурусис игра са великим искуством, док су ту атлетицизам Адетокунба и Митроглуа који је ново име у репрезентацији. Доста атипично играју. Ту су Принтезис, Манцарис, Калатес, Слукас, Папапетру, Папаниколау… Све играчи са евролигашким искуством и дугогодишњим играњем у истом тиму. То је репрезентација која има карактер, сваке године долази до завршница такмичења. Сада играју растерећено, имају 6-0 из претходне групе“, рекао је селектор Ђорђевић уочи меча.

Он је на пут повео 14 играча: Стефан Јовић, Василије Мицић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Алекса Аврамовић,  Марко Симоновић, Никола Калинић, Немања Бјелица, Владимир Лучић, Стеван Јеловац, Никола Милутинов, Мирослав Радуљица и Урош Луковић.

Повезане објаве