224 ДОМАЋИНСТВА У НАСЕЉУ БОЦКЕ ДОБИЈАЈУ ВОДУ

224 ДОМАЋИНСТВА У НАСЕЉУ БОЦКЕ ДОБИЈАЈУ ВОДУ

224 ДОМАЋИНСТВА У НАСЕЉУ БОЦКЕ ДОБИЈАЈУ ВОДУ

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић, заједно са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вуком Радојевићем обишао је радове на изградњи водоводне и канализационе мреже у насељу Боцке. Том приликом посетили су и домаћинство Мила Јованчевића, које је већ прикључено на новоизграђену мрежу, где су у разговору са мештанима разговарали о побољшању услова живота у овом насељу.

– У насељу Боцке завршени су радови на изградњи водоводне мреже, у дужини од 5,6 километара што ће омогућити да воду добије 224 домаћинства. Становници Боцки су годинама указивали на свој проблем и морам да нагласим да у тренутку када смо кренули да га решавамо није постојала чак ни планирана документација – изјавио је Владимир Стојковић и додао – Створили смо услове, заједно са Покрајином обезбедили средства, израдили пројекте и изградили део водоводне мреже. Настављамо и даље, решавамо имовинско-правне односе за изградњу резервоара и црпних станица, како би сви становници овог насеља добили воду.

Стојковић је објаснио да се истовремено изводе и радови на изградњи канализационе мреже у дужини од 6,5 километара, са 277 прикључака. Пројекат је завршен и исходована је грађевинска дозвола, а радови су почели крајем марта ове године. Осим тога, Градска управа је улагала и у изградњу саобраћајних површина Боцки, као и атмосферске канализације и укупно је за све инфраструктурне радове у овом насељу до сад уложено око 230 милиона динара.

Др Вук Радојевић је изразио задовољство што је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство дао свој скромни допринос у реализацији те капиталне инвестиције посебно важне за становнике насеља Боцки, јер је на тај начин решен вишедеценијски проблем мештана.

Мештанин Боцки, Мило Јованчевић се захвалио градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу који се према његовим речима први озбиљно посветио и решио проблем становника Боцки.

Члан Градског већа Владимир Стојковић и покрајински секретар др Вук Радојевић обишли су и регистровано пољопривредно газдинство Ирене Миливојевић, која се 15 година успешно бави производњом баштенског цвећа и која је остварила право на субвенције Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар