Повратак Лиге шампиона на „Маракану“, тражи се карта више

Голубица УТОРАК, 18. СЕП 2018, 11:59 -> 20:00 Извор: РТС

Фудбалери Црвене звезде играју против италијанског Наполија први меч Ц групе Лиге шампиона. Историјски сусрет на највећем српском стадиону, којим се црвено-бели враћају у елитно друштво, почиње у 21 час.

Шампион Европе из 1991. године коначно је овог лета успео да дође тамо где му је без дилеме место, а част да се златним словима упишу у историју клуба имаће тренер Владан Милојевић и његови изабраници.

„Дошли смо до тренутка који смо једва чекали… Меч много значи за цео клуб, Звезда има велику историју, а ова генерација је направила велики успех и заслужује да игра Лигу шампиона. Нека буду сви уверени да ћемо урадити све да се не зауставимо на томе. Биће тешко против Наполија, али мотивисани смо за спектакл“, рекао је Милојевић пред меч на стадиону „Рајко Митић“.

Он је цитирао тренера Наполија, чувеног Италијана Карла Анчелотија, да је Звезда „фасцинантан аутсајдер“.

„Интересантна и симпатична ми је та изјава. Велики респект имам према Наполију, али не плашимо се никога. Пробаћемо да будемо оно што јесмо, нека буде како буде. Не постоји играч на свету кога се плашимо, у супротном не бисмо ни излазили на терен“, поручио је Милојевић.

Задовољство што је Звезда поново део европске елите изнео је и тренер италијанског клуба Анчелоти, који је трећи пут у каријери на највећем српском стадиону, који му доноси срећу, пошто је након претходна два пута постајао првак Европе, као играч и као тренер.

„Са Миланом сам био у Београду 1988. године, сећам се магле, као и 2006. када смо се квалификовали у Лигу шампиона, а онда и постали прваци Европе. Тешка нам је група сада, али гледамо само како да прођемо у нокаут фазу Лиге шампиона. Битно је да играмо како знамо“, рекао је Анчелоти у српској престоници.

Стадион је одавно распродат, Италијане чека више од 50.000 гледалаца, који ће уочи утакмице имати прилику да поздраве и чланове Звездине шампионске генерације из Барија 1991. године, који ће бити специјални гости на овом мечу.

Утакмица између Црвене звезде и Наполија игра се вечерас од 21 сат.

Повезане објаве