СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Обишли смо радове на изградњи кружног тока

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Обишли смо радове на изградњи кружног тока

Голубица, СРЕДА 20.03.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић обишли су радове на изградњи кружног тока у Сремској Каменици. Реч је о инвестицији вредној 90,5 милиона динара, а заједнички је финансирају Град и Покрајина. На неуређеној четворокракој раскрсници улица Пут доктора Голдмана, Моше Пијаде и Бранислава Букурова, није био омогућен задовољавајући проток возила, као ни безбедно кретање пешака и бициклиста.

-Ово је само један од примера добре сарадње са Покрајинском владом. Tај пројекат је био неопходан ради боље саобраћајне комуникације према институтима у Сремској Каменици. За три месеца биће изграђена модерна саобраћајница са пешачким и бициклистичким стазама, а тиме ће се даље развијати комунална инфраструктура у том делу града. Само ове године, од Покрајине ћемо за инвестиционе активности добити готово пола милијарде динара, и настојаћемо да такву динамику сарадње наставимо. У овом делу града бројни су изазови, чека нас решавање питања канализације на Поповици, верујем да ћемо на лето коначно кренути са последњом фазом изградње водовода и канализације у насељу Боцке, а пред нама је и решавање нелегалног водовода на Татарском брду. И даље има недостатака, очекивања су велика, али идемо ка бољем и то решавањем деценијских проблема, корак по корак. Разумем нестрпљење, и обећавам да ћемо наставити да инвестирамо у све делове града, од Лединаца до Ковиља и од Степановићева до Бегеча – нагласио је градоначелник Вучевић.

Како је оценио Игор Мировић, заједничке инвестиције Града и Покрајине, реализују се према плану.

-Издвојили смо средства не само за овај кружни ток, већ и за прву и другу фазу уређења Каменичког парка, завршавамо радове на Централној кухињи ПУ “Радосно детињство“, припремамо се за реконструкцију Улице Марка Миљанова, а сигнал из нове зграде РТВ-а биће пуштен 25. новембра ове године. Такође, завршавамо Научно-технолошки парк, а Град својим средствима завршава изградњу новог објекта Музичко-балетске школе. Очигледно је да имамо добру синергију на сваком пољу и зато су резултати овако значајни – истакао је председник Покрајинске владе.

У почетној фази изградње кружног тока у Каменици, обављени су радови на измештању подземних инсталација (водоводне и канализационе мреже) из зоне раскрснице на нову трасу, а путарски радови одвијају се планираном динамиком. Тренутно су у току ископи, насип песка према Улици доктора Голдмана. Инвестиција подразумева и изградњу новог јавног осветљења, која прати путарске радове, а током њене реализације, саобраћај ниједног момента неће бити у прекиду, односно возилима ће све време бити омогућен прилаз Институту.

 

 

Извор: Голубица

 

 

Нема Коментара

Поставите Коментар