Радови на продужетку Булевара Јована Дучића нису стали /ФОТО/

Булевар Јована Дучића биће продужен за 330m и спојен са Улицом Драгослава Срејовића у Ветернику.

Радове на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром и јавним осветљењем обишао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Профил саобраћајнице подразумева две коловозне са по две саобраћајне траке по смеру, ширине  три метра, разделно острво, обостране пешачке и бициклистичке стазе, као и обостране паркинге и јавно осветљење.


-За нас је ово једна од најбитнијих саобраћајница, јер не само да се продужава Булевар, већ се гради додатна инфраструктура и добијамо потпуно други амбијент за људе који живе овде. Чека нас велика инвестиција у Улици Драголослава Срејовића која треба да прерасте у булевар, да издржи већи саобраћај, како не бисмо имали уско грло.

Вредност ових радова је 255 милиона динара, трећину финансира Покрајина и хвала им на томе, а две трећине финансира Град. Канал Т800 на овом потезу који је некада имао функцију, исту губи са изградњом атмосферске канализације, тако да ће и он бити затрпан. Зелена површина између блокова зграда остаје као парковска површина са игралиштима и адекватним мобилијаром, а потез који обухвата и део бившег расадника и других парцела биће урбанистички опремљен за изградњу нових објеката.

У близини се граде и социјални станови који ће се продавати по цени коштања изградње, тако да ћемо променити овај део града на боље – нагласио је градоначелник Вучевић.

На спајању Булевара Јована Дучића и улица Драгослава Срејовића и Сомборске рампе биће формирана кружна раскрсница, која ће уједно служити и као окретница за аутобусе. На новоизграђеној саобраћајници биће постављен нови тип аутобуских стајалишта (платоа) прилагођених нископодним аутобусима, чиме ће бити омогућено грађанима, нарочито старијим особама и особама са инвалидитетом, да без тешкоћа уђу у аутобусе.

Повезивањем Новог Сада и Ветерника на још једном месту биће растерећен веома фреквентан Новосадски пут, као и улице Милеве Марић и Станоја Станојевића које грађани тренутно користе као везу са Улицом Драгослава Срејовића и Ветерником. Оствариће се континуалан ток саобраћаја од Булевара ослобођења до Улице краља Петра I у Ветернику, а то је и предуслов за будуће уређење улице Драгослава Срејовића у том насељу.

Извор: Голубица

Повезане објаве