НОВАК ЂОКОВИЋ ПОЗИТИВАН НА КОВИД 19

НОВАК ЂОКОВИЋ ПОЗИТИВАН НА КОВИД 19

НОВАК ЂОКОВИЋ ПОЗИТИВАН НА КОВИД 19

НОВАК ЂОКОВИЋ ПОЗИТИВАН НА КОВИД 19

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић саопштио да су он и његова супруга Јелена позитивни на ковид 19.

Одмах по доласку у Београд, Новак се тестирао заједно са члановима породице и тима са којима је био у Београду и Задру.

„Одмах по доласку у Београд отишли смо на тестирање. Мој и Јеленин резултат је позитиван. Деца су негативна“, наводи се у саопштењу. 

Ђоковић је саопштио да је идеја Адрија тура била да се помогне тенисерима, добротворним фондацијама и онима којима је помоћ најпотребнија.  

„Све што смо урадили у протеклих месец дана радили смо чистог срца и искрених намера. Наш турнир је био хуманитарног карактера са идејом да помогнемо тенисерима из региона, да им омогућимо услове да играју, остваре приходе, и на тај начин лакше преброде овај тежак период. У исто време, желели смо да пошаљемо поруке солидарности и поштовања, фер-плеја. Циљ је био и да помогнемо добротворним фондацијама и онима којима је помоћ најпотребнија, и драго ми је што се велики број људи придружио тој иницијативи“, наводи се у саопштењу.

Завршница турнира у Задру, друге станице Адрија тура, отказана је због опасности од заразе коронавирусом, након што је Григор Димитров био позитиван на тестирању, а позитиван је и Виктор Троицки, као и Борна Ћорић.

„Организовали смо турнир у тренутку у којем је вирус ослабио верујући да су се стекли услови за његово одржавање. Изузетно ми је жао због сваког појединачног случаја заразе. Пратим изјаве лекара и надам се да се број заражених неће повећавати. Надам се да се неће компликовати било чија здравствена ситуација и да ће сви бити добро. Ја ћу остати у самоизолацији наредних 14 дана, и поновити тест за 5 дана“, поручио је Ђоковић.

Бројни медији и спортисти су критиковали Ђоковића због Адрија тура, а последњи у низу је француски Екип, који је жестоко напао најбољег светског тенисера.

ИЗВОР: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар