НОВАК ЂОКОВИЋ ПОЗИТИВАН НА КОВИД 19

НОВАК ЂОКОВИЋ ПОЗИТИВАН НА КОВИД 19

НОВАК ЂОКОВИЋ ПОЗИТИВАН НА КОВИД 19

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић саопштио да су он и његова супруга Јелена позитивни на ковид 19.

Одмах по доласку у Београд, Новак се тестирао заједно са члановима породице и тима са којима је био у Београду и Задру.

„Одмах по доласку у Београд отишли смо на тестирање. Мој и Јеленин резултат је позитиван. Деца су негативна“, наводи се у саопштењу. 

Ђоковић је саопштио да је идеја Адрија тура била да се помогне тенисерима, добротворним фондацијама и онима којима је помоћ најпотребнија.  

„Све што смо урадили у протеклих месец дана радили смо чистог срца и искрених намера. Наш турнир је био хуманитарног карактера са идејом да помогнемо тенисерима из региона, да им омогућимо услове да играју, остваре приходе, и на тај начин лакше преброде овај тежак период. У исто време, желели смо да пошаљемо поруке солидарности и поштовања, фер-плеја. Циљ је био и да помогнемо добротворним фондацијама и онима којима је помоћ најпотребнија, и драго ми је што се велики број људи придружио тој иницијативи“, наводи се у саопштењу.

Завршница турнира у Задру, друге станице Адрија тура, отказана је због опасности од заразе коронавирусом, након што је Григор Димитров био позитиван на тестирању, а позитиван је и Виктор Троицки, као и Борна Ћорић.

„Организовали смо турнир у тренутку у којем је вирус ослабио верујући да су се стекли услови за његово одржавање. Изузетно ми је жао због сваког појединачног случаја заразе. Пратим изјаве лекара и надам се да се број заражених неће повећавати. Надам се да се неће компликовати било чија здравствена ситуација и да ће сви бити добро. Ја ћу остати у самоизолацији наредних 14 дана, и поновити тест за 5 дана“, поручио је Ђоковић.

Бројни медији и спортисти су критиковали Ђоковића због Адрија тура, а последњи у низу је француски Екип, који је жестоко напао најбољег светског тенисера.

ИЗВОР: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар