ЕВО КОЈЕ СУ НОВЕ МЕРЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ

ЕВО КОЈЕ СУ НОВЕ МЕРЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ

ЕВО КОЈЕ СУ НОВЕ МЕРЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ

Ограничена висина цена основних животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава. Забрана јавног окупљања у затвореним просторијама за скупове на којима је више од 50 људи. У Србији регистровано укупно 48 потврђених случајева коронавируса. Председник Александар Вучић се обраћа јавности у 20 часова.

18.15 – Председник Александар Вучић састао се патријархом Иринејем у Палати Србија.

18.00 – У Републици Србији је до 18 часова регистровано укупно 48 потврђених случајева Ковид-19, објављено је на сајту covid19.rs. То значи да су од јуче регистрована два нова случаја. 

17.15 – Забрањена јавна окупљања у затвореним просторијама више од 50 особа. 

Влада Републике Србије на данашњој седници донела је Одлуку о ограничењу висине цена основних животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава.

Влада је такође донела Закључак којим се забрана јавног окупљања у затвореним просторијама, са 100 људи колико је претходно било дефинисано, смањује на 50 људи.

Влада је упутила препоруку свим суграђанима старијим од 65 година, да посебно ограниче своје кретање и да у што мањој мери излазе из куће, будући да су они најугроженија група становништва.

Претходно се Влада огласила саопштењем у којем је апеловала на најстарије суграђане да прате савете и буду у комуникацији са најближима.

Према последњим информацијама од 18 часова, у Србији је регистровано укупно 48 оболелих од коронавируса. Током претходне ноћи није било тестираних.

Током дана, председник Вучић је разговарао са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Вучић и премијерка Ана Брнабић састали су се са представницима Министарства одбране, Министарства здравља, Министарства унутрашњих послова, безбедносних служби, градске управе Града Београда и других институција које учествују у борби против коронавируса.

Председник Александар Вучић обратиће се јавности у 20 часова.

Извор: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар