Изграђена нова зграда РТВ вредна 3,2 милијарде динара

Изграђена нова зграда РТВ вредна 3,2 милијарде динара

Изграђена нова зграда РТВ вредна 3,2 милијарде динара

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 25.11.2019.

Изграђена je нова зграда РТВ вредна 3,2 милијарде динара, коју су финансирале Влада Републике Србије и Покрајинска влада. Данас, на 25. новембар, четири и по месеца пре уговорених рокова, завршена је изградња нове зграде Радио-телевизије Војводине на Мишелуку, из које ће данас званично бити пуштен радио-телевизијски сигнал.

Реч је о инвестицији вредној 3,2 милијарде динара, коју су финансирале Влада Републике Србије и Покрајинска влада, као један од заједничких инфраструктурних пројеката у АП Војводини.

Радови на изградњи нове зграде покрајинског јавног сервиса започети су у августу 2017. године рушењем и уклањањм 26.879 кубних метара остатака зграде срушене током НАТО бомбардовања 1999. године. Израда пројекта и реализација три фазе изградње, као и стручни надзор, подразумевали су најзахтевније грађевинске, хидротехничке, електроенергетске, телекомуникационе, машинске и инсталационе радове, као и завршетак саобраћајница око објекта.

У току је и набавка најсавременије опреме вредне 569 милиона динара, коју такође финансирају Покрајинска влада и Министарство културе и информисања, док је средства за партерно уређење и комунално опремање обезбедио Град Нови Сад. Нова зграда РТВ, у којој ће радити 1.500 запослених, простире се на 17.350 квадратних метара бруто површине, а емитоваће се програм на српском језику и 15 језика националних мањина.

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар