Неки у СНС заборављају да је народ уз Вучића!

 

Милош Вучевић, потпредседник СНС-а и градоначелник Новог Сада, подржао је Дарка Глишића, председника Извршног одбора те странке, који је рекао да позиве појединих опозиционара на војни пуч, државни удар и хапшење председника Србије Александра Вучића нису осудили само незахвални страначки функционери, који су, вероватно, отпутовали на неке луксузне дестинације.

Упитан како коментарише Глишићеву изјаву, Вучевић је казао:

– Хронични проблем са људима који су све добили од странке и Александра Вучића, а суштински се стиде истих. Али заборављају једно, народ одлучује, а народ је уз Александра Вучића и јасну, храбру и одговорну националну политику.

Глишић је и јуче остао загонетан, те није именовао страначке колеге које је критиковао у својој изјави.

Коментаришући Глишићеву изјаву, Јадранка Јоксимовић, министарка и чланица Председништва СНС-а, истакла је да је она у странци од првог дана оснивања.

– И те како сам заступала и заступам интересе и ставове СНС-а, а посебно Вучића, који ми је и пријатељ, а не само страначки шеф. А сви они који позивају на насиље и рушење уставног поретка земље морају да буду предмет рада надлежних државних институција, јер тако се гради владавина права као европска тековина. Политичка борба је једно, а позив на урушавање уставног поретка је ствар која не сме бити игнорисана од стране институција државе Србије – поручила је Јоксимовићева.

Стефановић: Позив на пуч и крвопролиће је кривично дело

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је јуче да не жели да се меша у рад тужилаштва и судова, али да се у позиву опозиције, предвођене Драганом Ðиласом, Бошком Обрадовићем и Вуком Јеремићем, препознаје кривично дело.

– Овде се јасно препознаје кривично дело и позив на нарушавање уставног поретка и закона. Ако овде не препознају такву врсту дела, не знам где ће је препознати – рекао је он за ТВ „Пинк“.

Он је додао да су Ðилас, Јеремић и Обрадовић „хоботница која жели да се врати на власт”, да не могу да добију подршку народа на изборима, већ да своју шансу виде у насилном преузимању власти и да не размишљају о последицама.

Извор: Лист „АЛО“  АУТОР: Д.Рамадани ДАТУМ И ВРЕМЕ: 14.08.2018. 04:55

ФОТО/ Ало/ Дејан Бриза

15 августа, 2018

Повезане објаве