Нове жртве Ковида-19 у Србији, највиши раст броја заражених, Влада увела нове мере

Нове жртве Ковида-19 у Србији, највиши раст броја заражених, Влада увела нове мере

Нове жртве Ковида-19 у Србији, највиши раст броја заражених, Влада увела нове мере

Још две особе су преминуле од Ковида-19, па је укупан број умрлих 10, рекао је министар здравља Златибор Лончар на редовној конфренцији за новинаре у Палати „Србија“. Регистрован је још 131 новооболели. Укупно је заражено 659 људи. Донета је одлука да се полицијски час продужи и да током викенда важи од 15 часова, навео је Лончар.

15.35 – Влада Србије данас је одлучила да се све мере самоизолације продуже са 14 на 28 дана, а викендом забрана кретања уведе од 15 часова, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

15.25 – Лончар је истакао да морају да се испуне услови да би прогласили да је неко преминуо од Ковида-19, мора да постоји поштовање процедуре. Систем је тако направљен да не може ништа да прође, а да не буде анализирано и објављено, каже министар.

15.20 – Кон је указао на стрми пораст броја оболелих и поручио да се контакти морају зауставити, и ригорозно ако не може на други начин.

15.13 – Епидемиолог Предраг Кон је рекао да вирус сада има већи потенцијал за преношење него раније, јер већи број људи носи вирус. Једини начин да се спречи масовније ширење је да се спрече контакти, апелује Кон.

15.10 – Лончар је истакао да су људи који су на улици кандидати да буду позитивни на коронавирус са озбиљним компликацијама. Упозорава грађане да размисле о томе како се понашају и шта раде. 

15.08 – Министар Лончар је најавио да ће полицијски час бити дужи током викенда, односно одлучено је да ће важити од 15 часова.

15.05 – Имамо девет пацијената који су у врло критичном стању, навео је министар Лончар.

15.00 – Према најновијим подацима, коронавирусом је заражена још 131 особа, рекао је министар здравља Златибор Лончар на редовној конференцији за новинаре у Палати „Србија“.

У Србији је од Ковида-19 преминуло укупно десет особа, а ново жариште коронавируса, поред Београда, Ваљева и Ниша, постала је Ћуприја.

Извор: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар