Нови Сад добија нови парк

У парку поред Спенса, укупне површине 10.154 квадратна метра, планирано је уређење зелених површина које обухватају 72,5 одсто земљишта са средњим и високим зеленилом, пешачким стазама, платоима за окупљање, мобилијаром, расветом и сигнализацијом.

Поред тога, биће постављене и „паметне клупе“ са соларним пуњачима и дисплејима које ће пружати информације о измереним параметрима у парку.

У северном делу парка налазиће се дечје игралиште и амфитеатар, капацитета 250 места, укупне површине око 140 квадратних метара – за одржавање различитих културно-уметничких догађаја.

Планирана је садња нових 57 садница као и различитог листопадног и четинарског жбуња, украсне траве и живе ограде. У оквиру уређења предвиђена је и нова водоводна, канализациона и електро мрежа, постављање јавне расвете и видео-надзора. Парк ће имати осам пешачких улаза који ће омогућити приступ из свих праваца.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишли су данас припремне радове на изградњи, уређењу и опремању парка код Спенса. Вредност инвестиције је 428,9 милиона динара, од чега је Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања АП Војводине издвојила 370 милиона динара, а остатак Град Нови Сад.Како је најављено, радови ће бити завршени у јулу 2025. године.

 

Повезане објаве