Организација деце свештеника – ЈМУ Радио-телевизија Војводине

Један свештеник силовао је девојчицу која му је родила дете. Други је натерао своју жртву на абортус. Остали су годинама некажњено нападали жене и девојке у својим дијацезама, пише Вашингтон тајмас.

Међу оптуженим свештеницима католичке цркве у Пенсилванији је и кардинал Доналд Вуерл, надбискуп Вашингтона.

јутро, крст, католици јпг

„Многи ранији извештаји о сексуалном злостављању и педофилији у цркви углавном су износили оптужбе за нападе на дечаке и младиће, али нови извештај односи се на злостављање жена и девојчица и његове последице, укључујући случајеве трудноће“, пише лист.

„У извештају су наведена четири случаја злостављања која су се догодила у бискупији у Скрантону. Бискупи и друге црквене вође сваки пут су допустили свештеницима педофилима да некажњено наставе да раде. Такође су потписивали уговоре о тајности и нагодбе са жртвама како би их утишали. Једном приликом су дечаку, чији отац је био свештеник, платили школарину за школу у његовој бискупији.“

Винсент Дојл (35), оснивач организације COPING (међународна организација деце свештеника) и психотерапеут из Ирске, изјавио је да су деца свештеника жртве трауме, а црква их не признаје.

Дојл је сазнао да је син католичког свештеника у 2011. години.Извор: RTV

18 августа, 2018

Повезане објаве