ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА НОВЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ НА ЈУГОВИЋЕВУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са чланицом Градског већа за образовање Дином Вучинић положио камен темељац за изградњу нове основне школе у насељу Југовићево. Он је подсетио да тај део града убрзано расте, након што је државним пројектом изградње станова за припаднике служби безбедности изграђено 2170 станова.

– Ово насеље из године у годину, постаје све атрактивније и угодније за живот. Зато мислимо на становнике Југовићева, а посебно на оне који ће ту тек стасавати и одрастати. Тако данас гледамо у будућу школу, за чију изградњу из буџета Града улажемо милијарду динара. Град Нови Сад је у буџету за ову годину обезбедио 155 милиона динара, док ће остатак бити издвојен у наредне две године. Након окончања радова на објекту у Улици Александра Бењака, што очекујемо да ће бити за две и по године, ова школа имаће 16 учионица, салу за физичко са трибином, библиотеку, кухињу са кантином, и то за шест стотина основаца који ће уживати у новој школи површине четири хиљаде m2 – рекао је градоначелник и додао да Град Нови Сад улаже у инфраструктурно опремање на територији МЗ Југовићево, па је тако у последњих дванаест година, опредељено око 1,6 милијарди динара из градског буџета.

Градоначелник је нагласио да је Град Нови Сад у буџету за ову годину издвојио седам милијарди и триста милиона динара за образовање, док је за наредну 2024. годину, пројектован буџет на осам милијарди и 274 милиона динара.

– Ускоро следи изградња четири потпуно нове школе у Новом Саду – на Југовићеву, Сателиту, Адицама и Сајлову. Такође, завршен је пројекат за изградњу школе на Адицама, а основна школа је планирана и у Улици Драгана Лаковића на Сајлову. У новој буџетској 2024. години, Град ће финансирати израду пројектно-техничке документације за доградњу Основне школе „Јован Дучић“ у Петроварадину, као и доградњу Основне школе „Соња Маринковић“ на Грбавици, где ће бити дограђено шест нових учионица и проширена фискултурна сала – најавио је градоначелник Ђурић.

 

Повезане објаве