РЕКОНСТРУИСАН ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН НА СПЕНСУ

РЕКОНСТРУИСАН ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН НА СПЕНСУ

РЕКОНСТРУИСАН ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН НА СПЕНСУ

Затворени базени у оквиру ЈП СПЦ „Војводина“ су почели са радом 1990. године, а сада је први пут реконструисан олимпијски базен и саниране су базенске просторије, у шта је уложено укупно 127,4 милиона динара. Радови су финансирани из буџета Града у износу од 92,4 милиона динара, док је 35 милиона динара уложило Министарство туризма, трговине и телекомуникација.

У нацрту буџета за 2021. годину је предвиђено 60 милиона динара за комплетну реконструкцију филтерског постројења. Биће најсавременији филтери када је реч о биолошко-хемијској исправности воде, па ће сви они који користе базен, и грађани и спортисти, добити најбоље могуће услове. Посебно је важно што је базен у свим сегментима прилагођен особама са инвалидитетом, а то до сада никада није било.

Радови на санацији олимпијског затвореног базена започети су 20. маја, а завршени 13. новембра 2020. године. Подразумевали су санацију шкољке великог олимпијског базена у затвореном делу објекта и санацију плоча плаже око базена. Бетонска конструкција је претрпела прилична оштећења од дугогодишњег цурења воде кроз дилатације, између базенске шкољке – преливног канала и плоча плаже. Напукли стубови који носе бетонску шкољку су ојачани новим стубовима и сва оштећења и напрслине су саниране. Такође су сређене оштећене бетонске плоче плаже. Цела конструкција је додатно ојачана и утегнута карбонским тракама. Хидроизолација базена урађена је на најсавременији начин, а комплетно је обновљена керамика базена и околне плаже. Замењено је подно грејање на околним плажама, као и све пратеће инсталације, а уређена су и два тоалета за посетиоце у улазном холу базена. У реконструкцију базенских просторија уложено је 39,7 милиона динара. Постављене су подне и зидне керамичке плочице, као и 30 нових кабина за пресвлачење. Обезбеђени су покретни лифт и платформа за спуштање у базен за особе са инвалидитетом. Санирано је осам постојећих свлачионица, а мокри чвор и простор за туширање изграђени су у складу са стандардима приступачности.

https://youtube.com/shorts/Y12HNQL8X-g

Пројекат „Креирајмо будућност“ подржан од ГУ за културу Града Новог Сада.

Нема Коментара

Поставите Коментар