Становници Адица ускоро добијају потпуно нову амбуланту

Становници Адица ускоро добијају потпуно нову амбуланту

Становници Адица ускоро добијају потпуно нову амбуланту

Становници Адица ускоро ће добити потпуно нову амбуланту која ће пружати услуге опште медицине, педијатрије, гинекологије, стоматологије, патронаже и лабораторијске дијагностике. Овај објекат значајно ће допринети побољшању здравствене заштите грађана Новог Сада, а нарочито становника који живе у овом делу града.  

Потпуно нова амбуланта Дома здравља „Нови Сад“ је још једна од бројних инвестиција у здравство Новог Сада, које се финансирају са различитих нивоа власти. То је приликом  обиласка радова на изградњи овог објекта изјавио покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић и додао да је, с обзиром на то да Нови Сад нема градску болницу, Дом здравља „Нови Сад“ један од кључних аспеката здравства у граду и да заједно са Клиничким центром Војводине и институтима у Сремској Каменици чини једну велику целину.

Вредност овог објекта са опремом износи 200 милиона динара а финансира га град Нови Сад. Овај објекат био је неопходан јер се на Адицама константно бележи повећање броја становника, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и додао да ће изградња нове амбуланте значајно допринети здравственој заштити грађана овог насеља. 

Новим планом мреже здравствених установа, који је Покрајинска влада већ усвојила и проследила Министарсву здравља предвиђено је да Нови Сад добије општу болницу, која до сада није постојала у граду. Велики број старих објеката клиника Клиничког центра Војводине  је већ реконструисан, а преостали објекти су у различитим фазама адаптације, који ће, уз скорији завршетак изградње новог блока Клинике за гинекологију и акушерство чинити високо квалитетну здравствену базу града Новог Сада.   

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар