СТИГЛИ МЕРЦЕДЕСИ: ЈГСП “Нови Сад“ испоручено 13 нових аутобуса

СТИГЛИ МЕРЦЕДЕСИ: ЈГСП “Нови Сад“ испоручено 13 нових аутобуса

СТИГЛИ МЕРЦЕДЕСИ: ЈГСП “Нови Сад“ испоручено 13 нових аутобуса

Голубица, УТОРАК 26.11.2019.

У централну гаражу ЈГСП “Нови Сад“ данас је стигло 13 нових, “Мерцедес-Бенц“ КОНЕКТО НГТ аутобуса са погоном на компримовани природни гас ЦНГ.

“У току је највећа обнова возног парка у историји градског превозника у једној години. У предузеће је недавно стигло осам мидбусева, данас 13 ‘Мерцедес-Бенц’ соло аутобуса, а успешно су завршене јавне набавке на основу којих очекујемо да у 2020. години стигне још 50 возила. Све ово не би било урађено да нисмо наишли на разумевање надлежних у Граду на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, који су из градске касе у 2019. години издвојили две милијарде динара за 71 аутобус. Уз то, склопљен је аранжман са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) и расписан тендер за куповину још 30 возила“, рекао је поводом испоруке нових аутобуса директор ЈГСП “Нови Сад“ Милован Амиџић.

Уговор за куповину новоиспоручених возила потписан је 7. јуна са компанијом “Стар импорт д.о.о“, генералним дистрибутером “Мерцедес-Бенц“ возила за Србију, на основу спроведеног отвореног поступка јавне набавке.

Нова возила су соло, нископодна, имају уграђене клима-уређаје и механичке рампе. У односу на претходне набавке, имају нешто виши ниво опреме, тако да поседују вајфај 4Г рутер и видео надзор. Укупан број места за седење је 30, а укупан капацитет аутобуса износи 90 места плус место за возача.

“Обновом возног парка наше услуге биће подигнуте на завидан ниво, а путници ће на наше, а верујем и њихово, задовољство, добити значајно већи квалитет превоза“, оценио је директор ЈГСП “Нови Сад“ Милован Амиџић.

Извор: Аутобуси.нет

Нема Коментара

Поставите Коментар