Сви ресурси ФТН-а у Новом Саду на располагању држави

Сви ресурси ФТН-а у Новом Саду на располагању држави

Сви ресурси ФТН-а у Новом Саду на располагању држави

Сви ресурси Факултета техничких наука (ФТН) у Новом Саду, професори, запослени, платформе, апликације и базе, биће стављени у потпуности на располагање држави у времену кризе изазване пандемијом вируса COVID-19.

То је закључено на састанку који су путем видео-конференцијске везе одржали министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и декан Факултета техничких наука у Новом Саду Раде Дорословачки, саопштило је Министарство за иновације и технолошки развој.

Уз захвалност декану ФТН на спремности да помогне држави у времену кризе, министар Поповић посебно истиче лидерску улогу те високошколске установе у спровођењу онлајн наставе у времену ванредног стања“.

„У овом тренутку преко 7.000 студената користи ФТН онлајн образовну платформу на коју је постављено више од 700 предмета. Настава се у овој високошколској установи, упркос кризи, одвија високим интензитетом, по стандардима какви се примењују у најпрестижнијим универзитетима у иностранству“, рекао је Поповић.

Министар и декан су договорили пуно укључивање ФТН у програме онлајн обука које ће у времену кризе спроводити кабинет министра и Регионални иновациони стартап центри широм Србије.

Колеге са ФТН, каже министар, изразиле су спремност да пруже подршку нашим стартап центрима кроз организацију онлајн обука из области иновационог предузетништва, електронског пословања, програмирања, па све до напредних обука из области вештачке интелигенције, роботике и ‘биг дејта'“.

„Успоставили смо редован канал комуникације који ће остати отворен током периода трајања ове кризе“, рекао је Поповић.

Декан Дорословачки истакао је да су сви професори на ФТН свесни ситуације у којој се налазе наша држава и друштво.

„Факултет техничких наука ставља се потпуно на располагање држави како би се очувала економска стабилност земље под налетом пандемије. Сада нам је потребна солидарност и одговорност свих друштвених чинилаца“, рекао је Дорословачки.

Извор: РТВ

Нема Коментара

Поставите Коментар