ТРИ ОСОБЕ ОСУЂЕНЕ НА КАЗНЕ ЗАТВОРА

ТРИ ОСОБЕ ОСУЂЕНЕ НА КАЗНЕ ЗАТВОРА

ТРИ ОСОБЕ ОСУЂЕНЕ НА КАЗНЕ ЗАТВОРА

На онлајн суђењима у Димитровграду и Пожаревцу, три особе су осуђене на затворске казне због кршења мере самоизолације.

У Димитровграду је на онлајн суђењу донета прва пресуда за кршење правила самоизолације, потврђено је РТС-у у Министарству правде.

Суд је, у првостепеној пресуди, изрекао казну од три године затвора.

То је прва пресуда у Србији за кршење самоизолације.

И у Основном суду у Пожаревцу изречена је неправоснажна пресуда лицу које је напустило самоизолацију.

Г. М. из Дубравице код Пожаревца првостепено је осуђен на две године затвора.

Суђење је обављено преко видео-линка између Основног суда и Истражног затвора у Пожаревцу у коме је осуђено лице у притвору.

Такође, осуђен је и мушкарац М. Р. (1960) из Жабара на две године и шест месеци затвора. Он се у притвору налази од 24. марта. 

Због сумње на кршење мера самоизолације у притвору се у овом моменту налази 112 особа.

Максималне казне свима који крше прописе у време епидемије

Од проглашења ванредног стања у Србији, 15. марта, Друго основно јавно тужилаштво у Београду је процесуирало укупно 15 особа због непоступања по здравственим прописима за време епидемије.

Портпарол тужилаштва Милица Љубичћ рекла је Танјугу да је са једним лицем закључен споразум о прознању кривице, према шест окривљених је изречена мера забране напуштања стана (кућни притвор), против шест је поднета прекршајна пријава, док ће једно лице бити саслушано у тужилаштву.

Ово тужилашво је такође данас поднело оптужни предлог против А. К. због извршења кривичног дела непоступање по здравственим прописима за време епидемије и затражило да суд изрекне максималну казну затвора од три године.

„Друго основно јавно тужлаштво наставиће да кроз координирани рад са другим надлежним органима и убудуће строго санкционише све који буду кршли закон и одлуке које се спроводе због заштите и очувања живота свих грађана и апелује на грађане да то не чине јер ће у супротном бити суочени са најстрожим санкцијама“, поручују из Тужилаштва. 

Извор: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар