У ТОКУ СУ ЗАВРШНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПАЛАТЕ ПРАВДЕ У НОВОМ САДУ

Заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац и министарка правде Маја Поповић обишли су радове на изградњи зграде правосудних орагана. Обиласку радова присуствовали су и председник Апелационог суда у Новом Саду Дарко Тадић, в.ф. председника Вишег суда у Новом Саду Тијана Јаковљевић, в.ф. председника Основног суда у Новом Саду Тамара Радовић, виши главни јавни тужилац у Новом Саду Бранислав Лепотић и основни главни јавни тужилац у Новом Саду Раде Каћански.

 Министрка Поповић је изразила задовољство динамиком и квалитетом радова на објекту, за који је средства, од преко 13 милиона евра, обезбедила Европска унија. За трошкове пројектантског надзора, финансирање неопходних прикључака објекта на инфраструктурне инсталације и будућег опремања просторија најмодернијом опремом, што укључује набавку канцеларијског намештаја и потребних рачунара, из буџета Републике Србије издвојено око 950 хиљада евра. Министарка се захвалила представницима Града Новог Сада на сарадњи и помоћи у настојању да се нови објекат на адекватан начин уклопи у постојећи амбијент градске целине, уз максимално очување зелених површина.

Заменик градоначелника Игор Црнобарац се захвалио Европској унији и Министарству правде и изразио задовољство што су радови на изградњи новосадске Палате правде у завршној фази и што ће ускоро запослени у новосадском правосуђу имати много боље услове за рад. Он је објаснио да се ради о модерном, енергетски ефикасном објекту и да се приликом пројектовања поред безбедности и доступности, водило се рачуна и о очувању зелених површина, те да ће Новосађани у залеђу зграде добити нови парк.

У новом објекту, чија бруто површине износи 10.500 m2, а који чине две подрумске етаже, сутерен, приземље и шест спратова, у априла 2024. године биће смештена кривична одељења Основног и Вишег суда у Новом Саду, као и Основно и Више јавно тужилаштво у Новом Саду.

 

Повезане објаве