“Математичке суботе” на ПМФ-у

Голубица, петак 19.10.2018. Извор: Голубица

Нови циклус радионице „Математичке суботе“ креће 20. октобра 2018, у 11:30 часова на Природно-математичком факултету у Новом Саду. Радионицу организују Департман за математику и информатику ПМФ у Новом Саду и Друштво математичара Новог Сада,

у просторијама Департмана за математику и информатику, Трг Доситеја Обрадовића 4, Нови Сад. Радионица је намењена свим заинтересованим ученицима средњих школа, од првог до четвртог разреда. Похађање радионице је бесплатно.

У складу са жељама прошлогодишњих полазника, “Математичке суботе” ове школске године биће посвећене припремама за такмичења ученика средњих школа. То не значи да ученик који не планира да иде на такмичење не може да похађа радионицу, напротив. Уверени смо да ће сви ученици који планирају да упишу неки од факултета на којима је заступљена математика  имати непроцењиву корист уколико искористе јединствену прилику да продубе своје знање из математике и то бесплатно 🙂

Предавања ће бити подељена у две секције: 11.30-13.15 Секција А, и 13.30-15.15 Секција Б.  У оквиру Секције А предавања ће бити прилагођена ученицима свих разреда и неће захтевати озбиљније предзнање. Секција Б окренута је ученицима који имају веће амбиције за успех на такмичењима.

Заинтересовани ученици могу да се јаве својим професорима математике, или да се сами пријаве онлине на линку
https://edumoodle.pmf.uns.ac.rs/course/view.php?id=5  или да дођу без претходне најаве на ПМФ директно на радионицу, у том случају регистрација ће се извршити на лицу места.

Детаљније о Математичким суботама можете наћи на сајту Друштва математичара Новог Сада www.dmns.edu.rs

Повезане објаве